Verkkouutiset

29 miljoonan luottokorttivelat ja oma luksusasunto kissoille – FIFA-pomon käsittämätön elämä

Yksi kansainvälisen jalkapallon kattojärjestön FIFA:n korruptiojutun päätodistajista eli uskomatonta luksuselämää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksi Yhdysvaltojen syyttäjänviranomaisten päätodistajista kansainvälistä jalkapallojärjestö FIFA:a riepottelevissa korruptiojutuissa on Charles ”Chuck” Blazer. Hän on myöntänyt sekaantuneensa jalkapallon kattojärjestön johtoon liittyviin lahjusskandaaleihin ja ryhtynyt Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n tiedonantajaksi.

Blazer toimi korkeissa viroissa sekä FIFA:n että CONCACAF:n (the Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) hallinnossa. CONCACAF on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto.

New York Daily News paljastaa tässä jutussaan häkellyttäviä yksityiskohtia Blazerin yksityiselämästä.

”Blazer eli korkealentoista ja piittaamatonta elämää vuosikymmenien ajan”, lehdessä kerrotaan.

Mies asui New Yorkissa arvostetussa Trump Tower -pilvenpiirtäjässä. Hän asui rakennuksen 49. kerroksessa asunnossa, jonka kuukausivuokra oli 18 000 dollaria eli noin 16 500 euroa. Lisäksi Blazer oli vuokrannut viereisen pienemmän asunnon ”kurittomiksi” luonnehdituille kissoilleen. Sen vuokra oli 6000 dollaria eli noin 5500 euroa kuukaudessa.

Erään lehdelle puhuneen lähteen mukaan Blazer ”eli kuin viimeistä päivää”. Miehen kerrotaan nautiskelleen ruoasta ja juomasta niin paljon, että hän turposi lopulta normaalipainoisesta yli 200-kiloiseksi.

CONCACAF:n sisäisen tarkastusraportin perusteella Blazer oli lähipiiriläisineen sotkenut myös tehokkaasti omat ja edustamansa liiton rahat.

Blazerin ja muiden CONCACAF:n työntekijöiden kerrotaan kerryttäneen seitsemän vuoden aikana peräti 29 miljoonan dollarin velat Blazerin henkilökohtaiseen American Express -luottokorttiin kytketyille luottotileille.

New York Daily Newsin mukaan laskuissa on sekaisin niin liiton menoja kuin Blazerin omiakin hankintoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)