Verkkouutiset

Tanskalaispoliitikoille sataa nyt raivostuneita viestejä ”kolme minuutissa” ja tappouhkauksia

Perinteinen valaanpyynti Färsaarilla on tänä vuonna saanut tunteet kuumiksi ympäri maailmaa, kertoo tanskalaislehti Berlindske.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihaiset eläinaktivistit ovat lehden mukaan pommittaneet sähköposteilla tanskalaispoliitikkoja, koska he uskovat Tanskan tukevan valaanpyyntiä. Alueella partioi kaksi tanskalaista sotalaivaa.

Färsaarten vuotuisessa pyynnissä pallopäävalaat ajetaan laumassa rannalle matalaan veteen, missä paikalliset asukkaat teurastavat ne veitsillä.

Luonnonsuojelujärjestöt kuten Sea Shepherd Conservation Society pitävät pyyntimenetelmää julmana ja tekevät työtä sen kieltämiseksi.

Tanskan kansanpuolueen edustaja Martin Henriksen kertoo Berlingskelle saaneensa useita satoja sähköposteja ihmisiltä, jotka ilmaisevat vihaansa siitä, että tanskalaiset tukevat valaanpyyntiä Färsaarilla.

Kaikki eivät edes tyydy vihanilmaisuun, vaan Henriksen kertoo myös saaneensa tappouhkauksia, joissa menetelmää on kuvattu enemmän tai vähemmän kekseliäästi.

Sosialidemokraatti Mette Gjerskov on lehden mukaan kertonut, että hän saa protestimeilejä kolme minuutissa.

Färsaaret on Tanskalle kuuluva autonominen alue, eikä se kuulu Euroopan unioniin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)