Verkkouutiset

”Ukrainan jännitystä nostetaan, jotta Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon”

Intian entisen Suomen-suurlähettilään mielestä USA:n neokonservatiivit ovat halunneet elvyttää kylmän sodan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pitkäaikainen intialaisdiplomaatti K. P. Fabian toimi aikanaan myös maansa suurlähettiläänä Helsingissä. Hän on kirjoittanut intialaiselle tutkimusinstituutille artikkelin ”Mihin Ukraina on menossa – analyysi”.

Fabian toteaa kirjoituksessaan, että avainkysymys on miksi USA toimii niin kuin se toimii. Hänen mielestään on selviä signaaleja siitä, että neokonservatiivit USA:ssa päättävät Venäjää kohtaan noudatettavasta politiikasta ja haluavat elvyttää kylmän sodan. Hän ihmettelee, miksi presidentti Barack Obama sallii neokonservatiivien olevan kontrollissa.

”Vaikuttaa siltä, että neokonservatiivit haluavat laajentaa jännitystä toivoen että Suomi ja Ruotsi pyytävät liittymistä Natoon. Oltuani suurlähettiläs Suomessa epäilen Suomen pyytävän liittymistä Natoon”, K. P. Fabian kirjoittaa.

”Venäjä haluaa Ukrainan suomettumista. Jos USA ei ole samaa mieltä, ja jos Ukrainaa otetaan Natoon, Venäjä voi järjestää (Ukrainassa) vielä uuden kansanäänestys-itsenäisyys -pyyntörituaalin liittymisestä Venäjään”, hän katsoo.

Fabianin mielestä on epätodennäköistä, että Venäjällä olisi vakavia suunnitelmia miehittää Ukraina, koska siitä seuraisivat valtavat kustannukset eikä Nato ei voi tulla apuun aloittamatta sotaa.

Hänen mukaansa USA ja ehkä myös Venäjä kuitenkin ovat valmiita leikkimään tasapainoilua, eikä ole mahdotonta että syntyy sota, jota kukaan ei halunnut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)