Verkkouutiset

Euroopan superrikkailla yllättävä veronkiertokonsti

Yhä useampi rikas eurooppalainen salakuljettaa käteistä verokarhun ulottumattomiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Newsweekin reportaasin mukaan superrikkaiden tavallisesti suosimat sveitsiläiset, luxemburgilaiset, liechtensteinilaiset ja monacolaiset pankit ovat viime aikoina alkaneet höllentää salauskäytäntöjään. Viranomaisten on yhä helpompi saada tietoa ulkomaalaisista tilinhaltijoista.

”Ainoa vaihtoehto verojen välttämiseksi on matkustaa sinne, missä tili on ja nostaa rahat käteisenä”, ilmiöstä Cash Cache -nimisen (suom. Käteiskätkö) kirjan kirjoittanut Mathieu Delahousse toteaa.

Hänen mukaansa aiemmin turvalliset pankit sulkevat ulkomaalaisten avaamia tilejä ja varoja kätkeneillä ulkomaalaisilla on vain kaksi vaihtoehtoa.

”Ilmoita varoista ja maksa korkeat verot – tai kätke ne”, Delahousse sanoo.

Tämä pakottaa monet rikkaat ottamaan riskin ja salakuljettamaan suuria käteismääriä.

Interpolin julkaisemien lukujen perusteella ilmiö on laaja. EU:n, Sveitsin, Liechtensteinin ja Monacon viranomaiset takavarikoivat salakuljettajilta noin miljoona euroa käteistä päivässä.

”On päiviä, joina joka kolmannesta pysäyttämästämme autosta löytyy piilotettua käteistä. Kyse on usein kuusinumeroisista summista”, eteläsaksalaisen Ulmin tullitoimiston virkailijia Hagen Kohlmann kommentoi.

Ulmin toimisto vastaa Saksan ja Sveitsin välisen rajan valvonnasta.

Ranskassa matkustajilta takavarikoitiin vuonna 2012 ilmoittamatta jääneitä varoja keskimäärin 318 000 euroa päivässä, Newsweek kertoo.

Ranskan tullivirkailijoiden ammattiliiton pääsihteerin Philippe Bockin mukaan eurokriisi on johtanut siihen, että rahan salakuljettajia on yhä enemmän ja enemmän.

”Löydämme jatkuvasti yli 350 000 euron kätköjä”, hän toteaa.

Takavarikoidut määrät ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Tulliviranomaisten mukaan vain noin viisi prosenttia Euroopan rajojen yli liikkuvasta hämärästä käteisestä jää viranomaisten haaviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)