Verkkouutiset

Euroopan ISIS-värvääjän viimeinen viesti: Nukkuvat veljet, herätkää ja hyökätkää

Pahamaineinen terroristi vaatii viimeiseksi jääneessä viestissään lisää iskuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Herätkää koomastanne ja hyökätkää, Rachid Kassim toteaa viimeisessä julkaistussa viestissään.

Viesti on osoitettu ”veljille Ranskassa”.

Ranskalaisen Kassimin uskotaan menehtyneen hiljattain Yhdysvaltojen johtaman koalition ilmaiskussa Irakin Mosulin liepeillä.

Kassim tunnettiin korkean profiilin ISIS-värvääjänä. Hänen uskotaan järjestäneen muun muassa ranskalaispoliisin ja hänen vaimonsa puukotuksen viime vuonna sekä papin mestauksen. Hänet on liitetty useisiin muihinkin terrori-iskusuunnitelmiin. Kassim pyrki radikalisoimaan nuoria ja yhdistämään jihadisteja sosiaalisen median kautta.

Independentin mukaan terroristin viimeinen ääniviesti on nauhoitettu joulukuussa ja suunniteltu alun perinkin julkaistavaksi hänen kuolemansa jälkeen. Viestiä on levitetty ISIS-järjestöön liitetyillä verkkosivustoilla ja sosiaalisessa mediassa tällä viikolla.

Viestissä Kassim muun muassa soimaa ISIS:n johtoa. Hän kertoo saaneensa määräyksen tehdä itsemurhaiskun ja haukkuu järjestön johtajia siitä, etteivät he itse osallistu taisteluihin tai iskuihin.

Terroristivärvääjä esiintyi ISIS:n propagandavideolla kesällä Nizzan kuorma-autoiskun jälkeen. Kassim mestasi vangin ja vaati lisää iskuja Ranskan kansalaisia vastaan.

– Monet meistä ovat kateellisia veljille, jotka iskevät muualla kuin muslimimaissa, Kassim sanoi Jihadology-verkkosivustolla julkaistussa haastattelussa marraskuussa

– Uskomme, että pienikin hyökkäys siellä on parempi kuin suuri isku Syyriassa. Kun muuttoliikkeen ovi sulkeutuu, avautuu jihadin ovi, hän totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)