Verkkouutiset

Tshetshenian homovainoista vaaditaan kiireellistä tutkintaa

Euroopan parlamentti vaatii Tshetshenian viranomaisia lopettamaan homomiesten vainot ja aloittamaan asiasta kiireellisen tutkinnan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti on syvästi huolissaan tiedoista, joiden mukaan homoiksi miellettyjä miehiä on vangittu mielivaltaisesti ja kidutettu Tshetsheniassa Venäjällä.

Mepit tuomitsevat kaikki Tshetshenian viranomaisten lausunnot, joissa kiistetään homoseksuaalien olemassaolo Tshetsheniassa ja yllytetään väkivaltaan LGBTI-ihmisiä eli lesboja, homoja, biseksuaaleja, trans- ja intersukupuolisia ihmisiä kohtaan.

Europarlamentaarikot vaativat viranomaisia lopettamaan vainokampanjat ja vapauttamaan välittömästi laittomasti pidätetyt henkilöt. He myös kehottavat Tshetshenian ja Venäjän viranomaisia noudattamaan kansainvälisiä sitoumuksiaan, kunnioittamaan oikeusvaltioperiaatetta ja yleismaailmallisia ihmisoikeusnormeja sekä takaamaan kaikkien mahdollisesti uhattuina olevien henkilöiden turvallisuus mukaan lukien LGBTI-henkilöt.

– Näiden tekojen tutkinnasta ja syyllisten saattamisesta oikeuden eteen […] ovat viime kädessä vastuussa Venäjä ja Venäjän hallitus, parlamentin päätöslauselmassa todetaan.

Mepit vaativat ”välitöntä, riippumatonta, puolueetonta ja perinpohjaista tutkintaa” ja pyytävät komissiota, jäsenmaita ja Euroopan neuvostoa tukemaan Venäjää tutkinnassa.

Riippumattomassa sanomalehdessä Novaja Gazetassa ilmestyi 1. huhtikuuta artikkeli, jonka mukaan yli sata homoseksuaalista tai sellaiseksi miellettyä miestä oli siepattu ja vangittu Venäjän federaation autonomisessa Tshetshenia tasavallassa osana viranomaisten järjestäytynyttä toimintaa.

Novaya Gazetan mukaan siepattuja uhreja oli pahoinpidelty, kidutettu ja pakotettu paljastamaan muita LGBTI-henkilöitä. Ainakin kolmen miehen kerrottiin menettäneen henkensä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)