Verkkouutiset

EU voi pian sakottaa 250 000 euroa jokaisesta torjutusta turvapaikanhakijasta

Euroopan komissio kaavailee sanktiomaksuja jäsenvaltioille, jotka eivät suostu ottamaan osaansa turvapaikanhakijoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio suunnittelee BBC:n mukaan rangaistusmaksuja, joilla pyrittäisiin takaamaan, että EU-maat noudattavat uusia pakolaisten jakamissäännöksiä.

Sääntöä sovellettaisiin ilmeisesti vain tulijoiden määrien tasaamiseksi suunnitellun ohjelman puitteissa jäsenvaltioista toiseen siirrettäviin turvapaikanhakijoihin.

Sakkoa perittäisiin 250 000 euroa jokaista torjuttua turvapaikanhakijaa kohden.

Euroopan pakolaiskriisi on kohdistunut epäsuhtaisesti eri jäsenvaltioihin. Etenkin eteläisen Euroopan valtiot ovat olleet kovilla.

EU sopi jo viime vuonna ohjelmasta, jolla oli määrä jakaa peräti 160 000 turvapaikanhakijaa nykyistä tasaisemmin. Siirroista on onnistuttu toteuttamaan kuitenkin vain murto-osa.

Komission on saatava vielä suunnitelmalleen jäsenvaltioiden ja EU-parlamentin tuki. Uusien suunnitelmien nojalla vanhat niin kutsutut Dublin-säännöt pidettäisiin yhä voimassa. Siirtoihin ryhdyttäisiin tapauksissa, joissa maiden arvioitu ”kohtuullinen turvapaikanhakijamäärä” ylittyisi 1,5-kertaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)