Verkkouutiset

EU:n ulkoministerit tuomitsivat ”aseistettujen henkilöiden” toiminnan Ukrainassa

EU:n ulkoministerit tuomitsivat maanantaina kokouksessaan Brysselissä aseistautuneiden henkilöiden toiminnan Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministerien mukaan yritysten saada aikaan epäjärjestystä Ukrainassa on loputtava. Ministerineuvosto päätti myös laajentaa jäädytettävien varojen ja matkustuskieltojen listaa. Listalle lisättiin Ukrainan valtion varoja kavaltaneiden neljän henkilön nimet.

Ministerit toistivat voimakkaan tukensa Ukrainan yhtenäisyydelle, itsenäisyydelle ja alueelliselle koskemattomuudelle. Ministerit myös vaativat Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainan rajalta ja pidättymään voimankäytöstä Ukrainan maaperällä.

EU:n korkean ulkopoliittisen edustajan Catherine Ashtonin mukaan Ukrainan valtion horjuttamisen pitää loppua. Hän piti välttämättömänä, että Venäjä ja Ukraina sitoutuvat rakentavaan keskusteluun poliittisen ratkaisun löytämiseksi.

Ashtonin on määrä tavata Yhdysvaltain, Venäjän ja Ukrainan ulkoministerit torstaina Genevessä. Tapaamisen tarkoituksena on aloittaa keskustelu Ukrainan tilanteen kärjistymisen estämisestä ja rauhan ja vakauden palauttamisesta Ukrainaan.

Ministerineuvosto hyväksyi myös makrotaloudellisen tuen Ukrainan talouden vakauttamiselle uudistamiselle.. EU lupaa tukea miljardilla lisäeurolla Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) tukemaa Ukrainan hallituksen talousohjelmaa, mikä nostaa kokonaissumman 1,6 miljardiin euroon.

Ministerit myös päättivät hyväksyä ukrainalaisten tavaroiden tullitariffien väliaikaiset leikkaukset, joiden on määrä tulla voimaan jo 23. päivä huhtikuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)