Verkkouutiset

Ukrainalaislentäjän lakimiehen tapaaminen oli liikaa: Venäjä torjui EU-parlamentin virallisen vierailun

Venäjä ilmoitti eväävänsä mepiltä viisumin, vaikka meppi ei sellaista edes tarvitse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on ilmoittanut, että liettualainen EU-parlamentaarikko Gabrielius Landsbergis ei ole tervetullut Moskovaan. Vierailun torjunnan syynä on EU-parlamentin tekemä kannanotto Ukrainan kriisiin. Asiasta kertoo EU Observer.

Landsbergis ja kaksi hänen avustajaansa olisivat halunneet tavata Moskovassa venäläisiä parlamentaarikkoja, kun Venäjä ilmoitti hänelle linjauksestaan.

– Nyt ei ollut paras mahdollinen heti matkalle. Hänen tulee odottaa sopivampaa hetkeä, jolloin suhteidemme yleinen ilmapiiri on sellainen, että ylimääräisiä esteitä suhteidemme välillä ei ole, sanoo Venäjän EU-lähettiläs Vladimir Tshizhov.

Landsbergis suunnitteli tapaavansa Venäjän-matkallaan ukrainalaisen lentäjän Nadja Savtshenkon lakimiehen. Itä-Ukrainan separatistit vangitsivat Savtshenkon viime kesänä, mistä lähtien hän on ollut Venäjällä vangittuna. Vankeudesta huolimatta Savtshenko valittiin Ukrainan parlamenttiin viime lokakuussa. Hän on ollut nälkälakossa joulukuun puolivälistä lähtien.

Venäjä ilmoitti eväävänsä Landsbergisiltä viisumin, vaikka tämä on diplomaatti eikä tarvitse viisumia. Venäjä totesi tähän, että Landsbergis saatetaan silti pysäyttää rajalla, koska rajaviranomaiset päättävät riippumattomasti, kenet he päästävät maahan.

Tshizhov toteaa, että myös EU-parlamentti on peruuttanut Venäjän ja EU:n välisen parlamentaarisen kokouksen, jota oli kaavailtu helmikuulle.

EU-parlamentti on vaatinut Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta ja lopettamaan sotilaallisen avun separatisteille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)