Verkkouutiset

EU-tuomioistuimen päätös uhkaa Facebookin datasiirtoja

EU:n tuomioistuimen mukaan EU-komission ja Yhdysvaltojen niin sanottu Safe Harbour -sopimus on pätemätön, sillä se ei turvaa riittävästi EU-kansalaisten yksityisyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:ssa ja Yhdysvalloissa toimivat yritykset ovat Safe Harbour -sopimuksen nojalla voineet käsitellä EU-kansalaisten henkilökohtaisia tietoja.

EU:n säännöt kieltävät kuitenkin EU-kansalaisten henkilökohtaisten tietojen välittämisen sellaisiin EU:n ulkopuolisiin maihin, jotka eivät huolehdi riittävästi näiden tietojen yksityisyydensuojasta.

Tuomioistuin otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun itävaltalainen aktivisti kyseenalaisten Facebookin tietosuojakäytännöt. Kanteessa todettiin, että Facebook on rikkonut tietosuojasopimuksen sääntöjä, koska se ei ole suojannut EU-kansalaisten yksityisyyttä.

Itävaltalaisen aktivistin nostama kanne koski Facebookin Irlannissa toimivaa tytäryhtiötä, koska Yhdysvalloissa toimivaa yhtiötä ei varsinaisesti voi haastaa oikeuteen Euroopassa.

(BBC, Yle)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)