Verkkouutiset

Tällainen on salainen ”päänkatkaisu”-suunnitelma Kim Jong-unin tappamiseksi

Etelä-Korean asevoimien vastapelote Pohjois-Korean ydinaseille rakentuu massiiviselle ohjusiskulle maan johtoa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korea on vahvistanut julkisuudessa esitetyt väitteet siitä, että maa on varautunut Pohjois-Korean mahdolliseen ydiniskuun tai sellaisen yritykseen salaisella vastasuunnitelmalla.

The Driven War Zone arvioi suunnitelmasta julki tulleita tietoja tässä.

Etelän suunnitelma on sotilaskielessä niin kutsuttu ”päänkatkaisuisku” (engl. decapitation strike). Sen tarkoituksena on lamauttaa vihollinen tuhoamalla sen toimintakyky kertaheitolla maan ylimpään poliittiseen ja sotilasjohtoon kohdistuvalla hyökkäyksellä.

Etelän suunnitelmana on suorittaa massiivinen ohjusisku ja pommitus, joka kohdistuu kaikkiin Pohjois-Korean pääkaupungin Pjongjangin tärkeimpiin hallintoalueisiin. Tavoitteena on totaalinen tuho ja niin maan johtajan, diktaattori Kim Jong-unin kuin muidenkin tärkeimpien päättäjien surmaaminen kerralla.

Eteläkorealaisten lähteiden mukaan ”Korean massiivinen rankaisu- ja vastaisku” -niminen suunnitelma pantaisiin täytäntöön heti, jos Pohjois-Korea näyttäisi merkkejä siitä, että se aikoo suorittaa ydinasehyökkäyksen naapuriaan vastaan. Suunnitelma esitettiin maan parlamentille syyskuun alussa sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli suorittanut viidennen ydinkokeensa.

Etelä-Korean iskussa käytettäisiin valtavaa määrää erilaisia aseita. Keskeisessä roolissa ovat muun muassa sen kehittämät ballistiset Hyunmoo 2A- ja 2B-ohjukset. Suunnitelmassa mainitaan myös Hyunmoo 3 -risteilyohjukset. Pohjois-Korean ohjuspuolustuskyky on varsin rajallinen, eikä valtiolla ole minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua etenkään ballistisilta ohjuksilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)