Verkkouutiset

Ukrainassa on ”erityissota” – pimeitä kumoustoimia, vakoilua, salatekoja, terrorismia

Kumoustoimet, tunnusten naamiointi ja poliittinen terrorismi ovat Itä-Ukrainassa jo käynnissä olevan sodan tunnuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaisen merisotakoulun kansainvälisen turvallisuuden professori sekä Euroopan ja tiedustelun asiantuntija John Schindler on kirjoittanut Ukrainassa jo käytävän sotaa. Kyseessä on erityissota, jollaista ei ole aiemmin nähty.

New York Timesissa haastateltu Schindler toteaa Ukrainassa toimivien sotilaiden naamioinnin estävän kansainvälisen tuomitsemisen. Se on keskeinen osa Venäjän strategiaa, jota on kehitetty vuosikausia entisen Neuvostoliiton alueelle.

Erityissodassa Moskovan GRU vetelee Itä-Ukrainassa lankoja palkkaamalla tekijöitä aiheuttamaan sekasortoa ja heikentäen Kiovan väsähtävää otetta alueesta entisestään.

Schindlerin mukaan erityissota on ”sekoitus vakoilua, kumouksellista toimintaa, ja jopa terrorismia poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi menemättä varsinaiseen perinteiseen sodankäyntiin”.

Hänen mukaansa monien nähtyjen merkittävien tapahtumien taustalla on ei-läpinäkyviä ja ”pimeitä taiteenlajeja”.

– Tätä on joskus vaikea myydä. Erityissota on jotain, jossa venäläiset kunnostautuvat; valitettavasti USA ei. Ukraina on reaaliajan laboratorio Moskovan erityissotatoimille koko laajuudessaan. Vähitellen massamedia alkaa huomata tämän, John Schindler kirjoittaa blogissaan.

– Emme voi käydä julkista debattia Ukrainasta – ja (Vladimir) Putinin rikollisista toimista yleisemmin – ilman että ihmiset ymmärtävät, mitä todella tapahtuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)