Verkkouutiset

Meppien mukaan EU:sta lähtevällä maalla ei voi olla jäsenvaltion etuja

Euroopan parlamentin mukaan EU:n ja Britannian tulevaa suhdetta voisi raamittaa assosiaatiosopimus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentin puhemies ja parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajat ovat kokouksessaan päättäneet tukea neljän poliittisen ryhmän ja perussopimusvaliokunnan valmistelemaa päätöslauselmaluonnosta, jossa määritetään Euroopan parlamentin ehdot Britannian EU-erosopimukselle.

Meppien mukaan Britannian on täytettävä kaikki EU-sopimuksen velvoitteet siihen asti, kun ero astuu voimaan. Sen on muun muassa sitouduttava EU:n pitkän aikavälin taloudellisiin sitoumuksiin, vaikka ne kohdentuisivat eron jälkeiseen aikaan.

“Tästä ei voida tinkiä. EU-jäsenyyteen kuuluu etuja ja vastuita, joihin kuuluu myös neljän perusvapauden toteutuminen. Nämä neljä perusvapautta ovat se liima, joka pitää EU-maat yhdessä”, Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani sanoo Euroopan parlamentin tiedotteen mukaan.

Britannia ei voi aloittaa neuvotteluja kauppasopimuksista EU:n ulkopuolisten maiden kanssa ennen eroaan, koska se rikkoisi EU:n sääntöjä. Mepit varoittavat, että kahdenkeskiset sopimukset Britannian ja muiden EU-maiden välillä olisivat EU-sopimusten vastaisia.

Mepit myös painottavat, että EU-maita koskevat etuudet eivät voi olla samat maalle, joka päättää lähteä EU:sta. EU:n ja Britannian tulevaa suhdetta voisi kuitenkin parlamentin mukaan raamittaa assosiaatiosopimus.

Tällainen sopimus vaatisi sitä, että Britannia kunnioittaisi EU:n asettamia standardeja ympäristön, ilmaston, veronkierron ja veropetosten torjunnan, reilun kilpailun sekä kauppa- ja sosiaalipolitiikan aloilla.

Parlamentti keskustelee ja äänestää Brexitin ehdoista täysistunnossa keskiviikkona 5. huhtikuuta. Lopullinen sopimus Britannian EU-erosta edellyttää Euroopan parlamentin täysistunnon hyväksyntää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)