Verkkouutiset

Pohjois-Korea häpäisi kansantuomioistuimessa kaksi miestä – ”syvällä kapitalismin korruptoituneessa ideologiassa”

Video tallensi yleisön edessä pidetyn oikeudenkäynnin tuomitsemassa amerikkalaisen elokuvan katsoneet miehet työleirille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti The Telegraph on julkaissut 12-minuuttisen videon, joka on salaa kuvattu ja kuljetettu pois Pohjois-Koreasta. Videon välitti European Alliance for Human Rights in North Korea.

Videolla satapäisen yleisön edessä ulkotilassa ovat 27- ja 30-vuotiaat miehet. Heidät lähetetään yhdeksäksi kuukaudeksi työleirille. Yleisölle kuuluvasta kovaäänisestä kuuluu virkailijan tai tuomarin esittämiä syytöksiä ja tuomion selostus.

Miehet tuomitaan ”vakavasta rikollisesta teosta”. He ovat katsoneet amerikkalaista elokuvaa, laittaneet sen muistitikulle ja kopioineet sen.

Pohjoiskorealainen virkailija tai tuomari sanoo toisen syytetyn olevan ”henkilö, joka on syvällä kapitalismin korruptoituneessa ideologiassa” ja rikosten paljastuneen Etelä-Koreassa olevan puolueen agentin ansiosta.

Syytetyt eivät saa puheenvuoroa. Heidän kerrotaan työskentelevän sähkövoimalassa maan koillisosassa. Video on otettu syyskuussa 2013.

One Free Korean mukaan miehet joutuivat tuomioistuimeen eteen, koska he eivät maksaneet vaadittuja lahjuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)