Verkkouutiset

Selfie-keppien myyjiä uhataan vankeudella

Etelä-Korean viranomaiset ovat saaneet tarpeekseen laittomista selfie-kepeistä. Niiden jälleenmyyjiä uhataankin nyt kymmenien tuhansien sakoilla ja jopa kolmen vuoden vankeustuomioilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Koreassa viranomaiset koettavat saada kuriin sertifioimattomien selfie-keppien jälleenmyynnin, kertoo uutissivusto Quartz.

Maan tiedeministeriön mukaan bluetooth-ominaisuudella varustetut kepit tulisi ennen pääsyä kuluttajamarkkinoille luokitella taajuutta lähettäviksi tietoliikennelaitteiksi ja käydä tähän tarvittavat testit läpi.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet aloittavansa jälleenmyyjien tarkastukset laittomien keppien löytämiseksi ja ovat pyytäneet kansalaisia kertomaan näistä havaintoja. Myyjiä uhkaa pahimmillaan lähes 22 000 euron sakot ja kolmen vuoden vankeustuomio.

Maassa jossa hyvin suositut kamerakepit keksittiin jo 1990-luvulla, tämä ei kuitenkaan ole herättänyt rajatonta riemastusta. Monet eteläkorealaiset pitävät ratsioita puuttumisena heidän vapauteensa. Maassa ollaan sen 1980-luvulle jatkuneen autoritäärisen sotilasvallan vuoksi herkkiä kaikenlaiselle lisäsäätelylle ja henkilökohtaiseen elämään tunkeutumiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)