Verkkouutiset

Uusia todisteita EgyptAirin lento-onnettomuudesta: terroria ei voida poissulkea

Kone on hajonnut jo ilmassa tulipalon seurauksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The New York Times kirjoittaa artikkelissaan toukokuisesta lento-onnettomuudesta, jossa EgyptAirin Pariisista Kairoon matkalla ollut kone syöksyi tuntemattomasta syystä Välimereen. Lehti on saanut käsiinsä onnettomuustutkintaa suorittavien egyptiläisviranomaisten onnettomuutta koskevia uusia todisteita.

Lehden saamien viranomaislähteisiin perustuvien tietojen perusteella näyttää siltä, että kone on hajonnut ilmassa tulipalon seurauksena. Palo on todennäköisesti syttynyt ohjaamossa tai sen läheisyydessä.

Palon syttymissyytä ei ole toistaiseksi saatu selville, joten terroriteon mahdollisuutta ei ole poissuljettu. Viranomaiset kertoivat, että todisteiden perusteella ainakin yksi teoria on saatu rajattua ulos tutkinnasta: lentäjä ei ole tahallisesti ohjannut konetta mereen.

Viranomaisten arviot perustuvat lentodatan mittauksiin, mustien laatikoiden sisältämään tietoon sekä erilaisiin löydöksiin.

EgyptAirin lentoturmassa kuoli toukokuussa 66 ihmistä. New York Timesin tietojen mukaan yhtäkään ruumista ei ole toistaiseksi löydetty kokonaisena, ja tutkijoiden mukaan ylipäänsä jäänteitä matkustajista on löydetty vain vähän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)