Spartan 3 000 -iskujoukko valmiina hyökkäämään Pohjois-Koreaan

Etelä-Korean tuore erikoisjoukkojen yksikkö voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa. Se on koulutettu tuhoamaan pohjoiskorealaisia sotilastukikohtia.

  • LKS 20160312  South Korean and US soldiers take a position during an annual joint military landing exercise in Pohang, on South Korea's southeast coast, on March 12, 2016. Participation in the joint exercises -- known as Key Resolve and Foal Eagle -- has been bumped up this year to involve 300,000 South Korean and around 17,000 US troops, as well as strategic US naval vessels and air force assets. Pyongyang has long condemned the drills, which stretch over nearly two months, as provocative rehearsals for invasion, while Seoul and Washington insist they are purely defensive in nature. / AFP / Ed Jones - LEHTIKUVA / AFP

    Eteläkorealaiset ja amerikkalaiset sotilaat harjoittelivat yhdessä Etelä-Korean rannikolla.

    ()

Etelä-Korea on perustanut 3 000 merijalkaväen sotilasta käsittävän eliittijoukon, joka on valmis suorittamaan hyökkäyksiä Pohjois-Korean alueelle, kertoo The Telegraph.

Eliittijoukko perustettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vahvisti maansa rannikkopuolustusta ja uhkasi ”haudata vihollisemme mereen”.

Etelä-Korean uuden eliittiyksikön nimi on Spartan 3 000. Se voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa.

Telegraphin mukaan eliittijoukkoa koulutettiin amerikkalaisjoukkojen rinnalla suurissa yhteisharjoituksissa maaliskuun alussa. Harjoituksiin osallistui yli 300 000 sotilasta.

Spartan-yksikön tehtävänä on tuhota vihollisen tärkeitä sotilastukikohtia ja -laitoksia Pohjois-Koreassa.

USA ja Etelä-Korea ovat tuominneet Pohjois-Korean ydinaseohjelman. Pohjois-Korea ei ole suostunut lopettamaan ohjelmaa.

Pohjois-Korea ampui maanantaina useita lyhyenkantaman raketteja tai ohjuksia Japaninmerelle. Viime viikolla Pohjois-Korea ampui kaksi keskikantaman ballistista ohjusta Japaninmerelle.

Pohjois-Korea on tuominnut Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotilasharjoitukset ja ampunut ohjuksia mereen vastalauseeksi harjoituksille.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.