Verkkouutiset

WHO: Ebola-epidemiaa aliarvioitu – yli 1400 kuollut

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Länsi-Afrikan Ebola-epidemiaa on aliarvioitu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WHO:n mukaan epidemian laajuus on aliarvioitu etenkin Liberiassa ja Sierra Leonessa monesta syystä.

Esimerkiksi monet perheet ovat pitäneet sairastuneita sukulaisia kotonaan ja koska Ebolaan ei ole parannuskeinoa, on ajateltu, että sairastuneiden parempi kuolla kotonaan läheistensä ympäröimänä. Toiset taas kieltäytyvät uskomasta, että sairastuneilla on Ebola, eivätkä vie heitä hoitoon.

Ongelmia on aiheuttanut myös se, että henkilökuntaa ja tarvikkeita – muun muassa suojavarusteita – ei ole riittävästi. Monet hoitopaikat ja klinikat on suljettu, toisaalta henkilökunta pakenee ja potilaat eivät uskalla tulla hoitopaikkoihin. Toisissa taas sairastuneet ja perheenjäsenet ovat olleet kontaktissa keskenään.

Maaseudulla puolestaan ihmisiä haudataan ilman, että viranomaisilla on mitään tietoa kuolinsyystä. Monissa kylissä, joissa viranomaiset ovat käyneet, on laskettu lukuisia tuoreita hautauksia, ja se on jättänyt epäilyksen, että haudatut ovat saattaneet kuolla Ebolaan.

WHO:n mukaan osassa Liberiaa on avattu uusia hoitopaikkoja, ja ne ovat täyttyneet yli äyräidensä hetkessä. Osa on potilaita, joista ei ole ollut aikaisemmin tietoa. Terveysjärjestön mukaan tämä antaa vakavan aiheen epäillä, että tartunnan saaneita on enemmän kuin heitä on tarkastuksissa pystytty löytämään.

– Esimerkiksi Liberian pääkaupunki Monroviassa avattiin viime viikolla 20 potilaalle tarkoitettu hoitopaikka, mutta sinne ilmaantui hetkessä yli 70 potilasta, WHO kertoo.

WHO:n mukaan keskiviikkoon mennessä Ebolaan oli sairastunut 2615 ihmistä ja heistä 1427 on kuollut. Tiistain ja keskiviikon aikana löytyi 142 vahvistettua tai epäiltyä Ebola-tapausta.

Kuolemantapauksista 406 on sattunut Guineassa, 624 Liberiassa, 392 Sierra Leonessa ja viisi Nigeriassa, WHO tiedotti perjantaina.

Kuolleisuus tässä epidemiassa on noin 47 prosenttia. Aiemmissa epidemioissa kuolleisuus on ollut 60-90 prosenttia tartunnan saaneista.

WHO on julistanut Ebola-epidemian kansainväliseksi terveysuhaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)