Verkkouutiset

Yhdysvalloissa valmistaudutaan ottamaan vastaan ensimmäinen Ebola-potilas

Ebola-virukseen sairastunut amerikkalainen avustustyöntekijä aiotaan lennättää hoitoon kotimaahansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen tiedottaja Barbara Reynolds sanoi BBC:lle, että kyseessä on hänen tietääkseen ensimmäinen kerta, kun Ebola-potilasta hoidetaan Yhdysvalloissa.

Lehtitietojen mukaan potilas aiotaan lennättää Atlantassa sijaitsevaan Emoryn yliopiston sairaalaan.

Emoryn sairaalassa on erityisesti vaikeiden tartuntatautitapausten hoitoon tarkoitettu korkean turvallisuustason eristysosasto.

Ebola ravistelee Länsi-Afrikkaa

Vaarallinen Ebola-virus leviää vauhdilla Länsi-Afrikassa. Kaikkiaan siihen on kuollut jo ainakin 729 ihmistä. Suuri osa uhreista on Guineasta.

Ebolan koettelema Sierra Leone julisti torstaina hätätilan viruksen vuoksi. Nigeria puolestaan aloittaa seulonnat maan keskeisillä kansainvälisillä lentokentillä mahdollisten Ebola-tartuntojen löytämiseksi. Nigeriassa ainakin yksi on menehtynyt tautiin. Uhri oli saapunut maahan lentoteitse.

Maailman terveysjärjestön WHO:n ja taudin koettelemien Länsi-Afrikan valtioiden odotetaan tiedottavan perjantaina yhteisestä Ebolan vastaisesta operaatiosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)