Verkkouutiset

Ebola-epidemia pahenee Afrikassa – yli 700 kuollutta

Ebola-epidemia pahenee Afrikassa. Esimerkiksi Liberiassa on ryhdytty jo ääritoimiin epidemian vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liberiassa on annettu määräys sulkea kaikki koulut ja virastot sekä peruutettu kaikki urheilutapahtumat epidemian leviämisen estämiseksi.

Sierra Leonessa epidemian takia on julistettu hätätila. Nigeria puolestaan aloittaa seulonnat maan keskeisillä kansainvälisillä lentokentillä mahdollisten Ebola-tartuntojen löytämiseksi. Nigeriasta on tähän mennessä löydetty yksi Ebola-tapaus. Sairastunut menehtyi.

Maailmanterveysjärjestö WHO:n torstaisten tietojen mukaan Guineassa Ebolaan on kuollut 339 ihmistä. Tartuntoja on maassa löydetty viime sunnuntaihin mennessä 460. Liberiassa tartuntoja on löydetty 329 ja 156 on kuollut. Sierra Leonessa tartuntoja on ollut 533 ja kuolleita on 233.

Kaikkiaan tartuntoja on löydetty viime sunnuntaihin mennessä 1323 ja 729 potilasta on kuollut.

Ebola on viruksen aiheuttama verenvuotokuume, joka usein johtaa nopeasti kuolemaan. Tautia esiintyy ihmisten lisäksi muillakin nisäkkäillä, erityisesti ihmisapinoilla ja hedelmälepakoilla.

Ebolavirus tunnistettiin vuonna 1976, kun Zairessa eli nykyisessä Kongon demokraattinen tasavallassa puhkesi Ebola-epidemia. Kuolleisuus tautiin on korkea, esimerkiksi vuonna 2012 Kongossa kuoli lähes 70 prosenttia sairastuneista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)