Verkkouutiset

Suomi rahoittaa Ebolan vastaista taistelua

Ulkoministeriö rahoittaa kehitysministeri Pekka Haaviston (vihr.) päätöksellä Ebola-epidemian vastaista työtä yhteensä 780 000 eurolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen Liiton työtä rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin välityksellä 280 000 eurolla ja Maailman terveysjärjestö WHO:n työtä 500 000 eurolla.

Tuki otetaan Suomen kehitysyhteistyöhön kuuluvista humanitaarisen avun määrärahoista.

WHO on julistanut Ebola-epidemian kansainväliseksi hätätilaksi. Tällä hetkellä WHO:n 33,4 miljoonan euron hätäapuvetoomuksesta vasta 6,5 miljoonaa euroa on katettu.

WHO:n tilanneraportin mukaan Ebola-tapauksia on yli 1700, joista lähes tuhat on johtanut kuolemaan.

– Tilanne on hälyttävä tartuntojen määrän kasvaessa. Mikäli epidemiaa Länsi-Afrikassa ei saada loppumaan, ovat seuraukset katastrofaaliset, Haavisto toteaa ministeriön tiedotteessa.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen Liitto on perustamassa ensimmäistä Ebola-klinikkaa Sierra Leoneen.

Myös Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa osan ulkoministeriön Ulkomaanavun Liberia-työhön myöntämistä varoista Ebolan vastaiseen taisteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)