Verkkouutiset

”Joku” väärensi Ukrainassa tämän kirjeen – Janukovitsin ulkoministeri levitti

Senaattorin väitettyä kirjettä käytettiin Ukrainan hallitusta vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Väärennetyssä USA:n senaattori Dick Durbinin muka allekirjoittamassa kirjeessä Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjukille Durbin kertoo näkemyksiä mieleisistä ministereistään.

Venäjän propagandistit ja Ukrainan hallituksen arvostelijat levittivät sosiaalisessa mediassa ”kirjepaljastusta” kiivaasti. Yksi aktiivisimmista oli ex-presidentti Viktor Janukovitsin viimeinen ulkoministeri Leonid Kozhara, joka postasi väärennöstä kommentilla ”nukketeatterin todellisista päälliköistä”.

Amerikkalaissenaattorin puhemiehellä oli kuitenkin sanottavaa asiasta:

”Tämä kirje on väärennys, ja sen on selvästi kirjoittanut joku, jolla on hämärä käsitys englanninkielestä. Olemme jättäneet asian FBI:lle ja CIA:lle”, Durbinin puhemies totesi.

Venäjällä Komsomolskaja Pravda ja Moskovski Konsomolets julkaisivat kirjeestä jutun totena. RIA Novosti -uutistoimisto taas käytti kohua todetaakseen, etteivät he tarvitse kirjettä, koska tietävät joka tapauksessa ettei Kiev tee mitään ilman Washingtonin hyväksyntää.

Kirjeen löytää kokonaisuudessaan esimerkiksi tästä ABC:n jutusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)