Verkkouutiset

Donald Trump: USA ja Venäjä voivat ratkaista yhdessä maailman ongelmia

Yhdysvaltain tulevan presidentin mukaan Venäjän kanssa voitaisiin tehdä yhteistyötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hyvä suhde Venäjään on hyvä asia, ei huono asia, Donald Trump kirjoittaa twitterissä.

Tuleva presidentti on julkaissut kolmeen osaan jaetun kannanoton Venäjästä. Hän toteaa, että ”vain ’tyhmät’ ihmiset ja hölmöt” pitäisivät hyviä Venäjän suhteita huonona asiana.

Venäjä on ollut Yhdysvalloissa tapetilla sen jälkeen, kun amerikkalaistiedustelu julkaisi kohutun raporttinsa Venäjän vaikutuksesta. Selvityksessä katsotaan, että Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin kohdistui monipolvinen Venäjän vaikuttamisoperaatio, johon kuului muun muassa hakkerointia ja mediavaikuttamista.

Amerikkalaistiedustelun mukaan operaation määräsi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Tavoitteena oli raportin perusteella heikentää Donald Trumpin vastaehdokkaan Hillary Clintonin asemaa ja avittaa Trumpin kampanjaa.

Tiedusteluarviot Venäjän sekaantumisesta vaaleihin ovat tulehduttaneet vaalivoittajan ja tiedustelupalvelujen välejä. Trump on arvostellut tiedustelua ja kyseenalaistanut Venäjään liittyviä arvioita useaan otteeseen. Tulevan presidentin tukijoiden mukaan Venäjä-väitteiden takana on pyrkimys heikentää hänen asemaansa.

Donald Trump korostaa tuoreissa tviiteissään liennytystä.

– Maailmassa on ihan tarpeeksi ongelmia eikä taas uutta kaivata. Kun minä olen presidentti, tulee Venäjä kunnioittamaan meitä paljon enemmän kuin nyt, ja molemmat maat tulevat kenties tekemään yhdessä töitä ratkaistakseen joitakin monista MAAILMAN suurista ja tärkeistä ongelmista, Trump kirjoittaa.

Lauantaina hän totesi, että demokraattijohtajan ja Hillary Clintonin kampanjapäällikön John Podestan sähköposteihin kohdistuneesta hakkeroinnista puhutaan vain siksi, koska vaalitappio oli nöyryytys demokraateille. Tulevan presidentin mukaan hakkeroinnilla ei myöskään ollut vaikutusta vaalitulokseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)