Verkkouutiset

Donald Trump: Tässä on ainoa syy miksi hakkeroinnista puhutaan

Yhdysvaltain tulevan presidentin mukaan demokraattien vaalitappio oli nöyryytys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ainoa syy, miksi huonosti puolustetun demokraattipuolueen kansallisen kongressin hakkeroinnista puhutaan, on se, että demokraatit hävisivät niin pahasti, että he ovat totaalisen nöyryytettyjä, Donald Trump tviittasi lauantaina.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI:n, keskustiedustelupalvelun CIA:n ja kansallisen turvallisuuden virasto NSA:n tuoreessa selvityksessä katsotaan, että Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin kohdistui monipolvinen Venäjän vaikuttamisoperaatio.

Amerikkalaistiedustelun mukaan operaation määräsi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Tavoitteena oli raportin perusteella heikentää Donald Trumpin vastaehdokkaan Hillary Clintonin asemaa ja avittaa Trumpin kampanjaa.

Demokraattijohtajan ja Clintonin kampanjapäällikön John Podestan sähköpostin hakkerointi oli raportin mukaan vain osa vaikuttamiskampanjaa.

Tiedustelun mukaan Venäjän sotilastiedustelu GRU järjesti hakkeroinnin ja vuoti tiedot Wikileaksille. Wikileaksin perustaja Julian Assange on kiistänyt väitteet.

Hakkerointitapaus on hiertänyt Donald Trumpin ja amerikkalaistiedustelun välejä. Trump on arvostellut ja kyseenalaistanut tiedustelupalveluiden ja liittovaltion poliisin löydöksiä useaan otteeseen.

– Tiedustelussa sanottiin suoraan, ettei hakkeroinnin vaikutuksesta vaalitulokseen ole mitään todisteita. Vaalikoneisiin ei koskettu, Trump totesi toisessa tviitissään lauantaina.

Perjantaina Trump kirjoitti demokraattien ”törkeän huolimattomuuden” mahdollistaneen hakkeroinnin.

– Republikaanien kansallisen kongressin puolustus oli vahva, hän totesi.

Tiedusteluraportin julkisessa versiossa kerrotaan, että myös republikaanitahoihin oli kohdistunut hakkerointitapauksia. Julkisuuteen ei kuitenkaan ole vuodettu ilmeisesti lainkaan niissä saatuja tietoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)