Verkkouutiset

Donald Trump ei haluakaan eroon Naftasta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt eroamisen sijasta aloittaa neuvottelut Nafta-kauppasopimuksen päivittämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valkoisen talon mukaan Yhdysvallat ei vetäydy Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksesta Naftasta. Sen sijaan Donald Trump on sopinut Kanadan ja Meksikon johtajien kanssa neuvotteluista sopimuksen päivittämiseksi ajan tasalle.

Trump totesi Valkoisen talon ilmoituksessa uskovansa, että lopputulos tulee tekemään kaikki kolme maata vahvemmiksi ja paremmiksi.

Hänen kerrotaan käyneen asiasta pikaisella aikataululla puhelinkeskustelut Kanadan pääministerin Justin Trudeaun ja Meksikon presidentin Enrique Peña Nieton kanssa.

Kiire syntyi, kun julkisuuteen vuoti tietoja Washingtonin aikeista julkistaa lauantaina määräys, joka pohjustaisi Yhdysvaltojen eroa Naftasta.

Financial Times kertoo, että Trudeaun kanslian lyhyessä ilmoituksessa todetttin pääministerin painottaneen vakauden ja työllisyyden kasvun tärkeyttä maiden välisissä kauppasuhteissa.

Meksikon talousministeri Ildefonso Guajardo Villareal puolestaan kertoo lehdelle, että maan hallitus on neuvotellut Washingtonin kanssa ja on tietoinen Trumpin toiveesta palauttaa teollisuuden työpaikat takaisin Yhdysvaltoihin.

Ministerin mukaan Trumpille ja hänen hallinnolleen on yritetty selvittää, että Trumpin hyökkäykset Naftaa vastaan ja peson arvon lasku tekevät vain tuotannon Meksikossa entistä edullisemmaksi ja siksi myös houkuttelevammaksi yhdysvaltalaisille yrityksille.

Keskiviikkona Trump julkisti suunnitelmansa verouudistuksesta, joka muun muassa alentaisi yritysten korkeinta veroastetta 35 prosentista 15 prosenttiin. Suunnitelmissa ei kuitenkaan ollut mukana aiemmin esillä ollutta rajaveroa, joka olisi asetettu tuontiyrityksille.

Verolaeista päätetään myöhemmin kongressissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)