Verkkouutiset

Donald Trumpin suosio kasvanut yhä – ”hiljainen enemmistö haluaa voittoja”

Republikaanien presidenttiehdokasasettelua johtava Donald Trump on herättänyt henkiin Richard Nixonin "hiljaisen enemmistön" käsitteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Meillä on hiljainen enemmistö, joka haluaa tämän maan taas voittavan, kiinteistösijoittaja ja miljardööri Donald Trump sanoi puhuessaan toimittajille Etelä-Carolinassa.

Trumpin mukaan Yhdysvallat ei enää voita, oli kyseessä sitten kauppa tai armeija. Hänen mukaansa suuret ihmisjoukot kampanjatilaisuuksissa osoittavat, että hiljainen enemmistö on syntynyt jälleen.

Yhdysvaltain entinen presidentti, Vietnamin sodan lopettanut Richard Nixon, teki käsitteen tunnetuksi marraskuussa 1969 pitämässään puheessa. ”Tänä iltana pyydän teiltä, amerikkalaisten hiljaiselta enemmistöltä, tukea”, Nixon sanoi.

Hän viittasi ”hiljaisella enemmistöllä” niihin amerikkalaisiin, jotka eivät osallistuneet Vietnamin sodan vastaisiin mielenosoituksiin. Mediassa Vietnamin sodan vastustaminen ja hippiliike sai tuolloin paljon näkyvyyttä. ”Hiljaisesta enemmistöstä” tuli sellaisia keskiluokkaisia amerikkalaisia tarkoittava käsite, joiden mielipiteet eivät saaneet näkyvyyttä tiedotusvälineissä, mutta joiden enemmistö tuki Yhdysvaltain joukkoja.

Trump on puolustanut vahvasti sotaveteraanien aseman ja kunnian palauttamista ja armeijan vahvistamista.

Donald Trump on ennakkoarvioista huolimatta kyennyt kohottamaan kannatustaan. Torstaina julkaistun Quinnipiacin kannatusmittauksen mukaan 28 prosenttia rekisteröidyistä republikaaniäänestäjistä kannattaa Trumpia puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Toisena on eläkkeellä oleva aivokirurgi Ben Carson 12 prosentin kannatuksella. Tutkimuksen mukaan sekä ex-ulkoministeri Hillary Clinton että varapresidentti Joe Biden voittaisivat Trumpin kuten muutkin republikaaniehdokkaat presidentinvaalissa.

Tiistaina julkaistuissa osavaltiokohtaisissa kannatusmittauksissa Trump oli New Hampshiren ykkösehdokas 35 prosentin kannatuksella ja Etelä-Carolinan kärkiehdokas 30 prosentin kannatuksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)