"Aseina älypuhelimet" – dokumentti kertoo ISIS:tä raportoivista kansalaisjournalisteista

City Of Ghost -dokumentti valottaa arkea ISIS:n hallitsemassa Raqqassa ja kertoo terroristien teoista raportoivista kansalaisjournalisteista.

  • Uutuusdokumentti valottaa arkea ISIS:n vastaisessa taistelussa.

    ()

Uusi kansalaisjournalisteista kertova dokumentti näyttää kouriintuntuvasti jokapäiväistä arkea terroristijärjestö ISIS:n hallitsemassa Raqqan kaupungissa. Asiasta kertoo NPR.

Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RIBSS) -kansalaisjournalistiryhmän toimintaa seuraavassa dokumentissa näkyy, kuinka ryhmän kansalaisjournalistit vaarantavat henkensä kootessaan tietoa ja todisteita terroristien hirmuteoista kaupungissa. Ryhmän itsensä mukaan sen tavoitteena on näyttää ulkomaailmalle totuus Raqqasta, jonka ISIS yrittää propagandassaan esittää terroristiryhmälle myönteisenä.

– Suurin osa tiedoistamme ISIS:n teoista Syyriassa tulee rohkeilta kansalaisilta, joilla on aseinaan älypuhelimet, nimettömänä pysyttelevä journalisti sanoo dokumentissa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.