Verkkouutiset

Mafia – 200 kiloa räjähteitä tuomarin kuolemaa varten

Sisilian mafian Cosa Nostra on vakaasti sitä mieltä, että Palermon pääsyyttäjän, tuomari Nino Di Matteon on kuoltava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian mafianvastaiset viranomaiset etsivät kuumeisesti räjähteitä, joilla on tarkoitus surmata 1990-luvun alussa valtion ja Cosa Nostran epäiltyjä suhteita ja neuvotteluja penkova tuomari Nino Di Matteo.

Viranomaiset ovat olleet tietoisia Cosa Nostran hankkeesta jo vuoden päivät. Tammikuussa poliisi paljasti mafiajärjestön ex-päälliköiden päällikön, Corleonen mafiaperheen johtajan, tusinaa elinkautista istuvan Salvatore Riinan puheista salaa tehtyjä nauhoituksia. Niissä Riina muun muassa otti kantaa meneillään olevaan valtion ja Cosa Nostran neuvotteluja koskevaan oikeudenkäyntiin.

Riina uhkaa nauhoituksissa jutun pääsyyttäjä Di Matteon henkeä.

– Häntä kohtaan minulla ei ole armoa. Hän saa tonnikalan lopun, vaikka se olisi viimeinen tekoni, Riina puhkuu viime vuoden lokakuussa tallennetussa keskustelussa.

Di Matteon suojelu nostettiinkin korkeimmalle tasolle. Hän liikkuu kolmen panssaroidun auton saattueessa suojanaan yhdeksän henkivartijaa. Myös hänen kotinsa edustalla on ympärivuorokautinen vartio. Vain parillakymmenellä henkilöllä on Italiassa vastaavat turvatoimet.

Heinäkuun lopussa sanomalehti La Repubblica kertoi eri lähteisiin viitaten, että Cosa Nostra on valmis surmaamaan tuomari Nino Di Matteon. Lehti viittasi saamiinsa viranomaistietoihin, joiden mukaan palermolaisten mafiapäälliköiden kokouksessa olisi jo todettu, että räjähteet Di Matteon surmaamiseksi olisivat saapuneet Palermoon.

Viime viikolla mafianvastaiset viranomaiset tekivät mittavan ratsian Palermon Acquasantan mafiaperheen alueelle. Poliisi löysi mittavan maanalaisen tunneliverkoston, jossa räjähteiden epäiltiin olevan. Tiedot oli saatu mafialähteistä. Räjähteitä ei kuitenkaan löytynyt.

– Olemme hyvin huolissamme, ettei räjähdysainetta löytynyt, totesi syyttäjä, tutkintatuomari Vittorio Teresi viime viikon tiistaina medialle. Se kuitenkin tiedetään varmasti, että ne ovat olemassa.

Tuoreiden tiedustelutietojen mukaan Acquasantan ja Porta Nuovan mafiaperheiden päälliköt olivat saaneet käskyn surmata Di Matteo jo joulukuussa 2012. Määräys oli tullut Cosa Nostran nykyiseltä päälliköiden päälliköltä, Castelvetranon mafiaperheen pomolta Matteo Messina Denarolta. Hän on pakoillut poliisia jo yli 20 vuotta.

Viivytyksen murhan toimeenpanossa on aiheuttanut mafiapäälliköiden hiljattaiset pidätykset. Messina Denaro on kuitenkin yhä teillä tietymättömillä.

Lähteet: Corriere della Sera, Radiotelevisione italiana RAI, La Repubblica ja La Sicilia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)