Verkkouutiset

Maahanmuuttajien lakimies kehitti tulijoille elämäkertoja vainosta ja pommeista

Amerikkalaislakimies sai 15 kuukauden vankeustuomion.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viranomaisten mukaan lakimies Robert Dekelaitan maahantulojärjestelmä oli kuin hyvin öljytty kone. Hän sanoi olevansa ”pakolaisten Robin Hood”.

Oikeudessa hänet on nyt tuomittu huijauksista vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen.

Robert Dekelaita tuli itse Irakista USA:an kymmenvuotiaana vanhempiensa mukana. Ammatissaan hän etsi Irakista tulleita turvapaikanhakijoita, joille kehitti elämäntarinoiksi kertomuksia uskonnollisesta vainosta, raskaista oloista, kidnappauksista ja sodasta.

Kaikki oli keksittyä. Inspiraatio tarinoihin tuli Chicago Sun-Timesin mukaan hänen talteen keräämistään uutisjutuista.

Dekelaitalla oli apunaan joukkue dokumenttien väärentäjiä. Hänen sanotaan myös yrittäneen lahjoa maahantuloasioiden syyttäjän.

Syyttäjien mukaan monia lakimiehen asiakkaita uhkaa nyt karkotus väärien tarinoiden vuoksi. Eräät asiakkaat sanovat elämänsä tuhoutuneen, koska he ovat joutuneet näyttelemään luotujen valheiden mukaista elämää. Oikeuden tuomarin mukaan lakimiehen on mahdollisista hyvistä aikeistaan huolimatta maksettava hinta lain rikkomisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)