Verkkouutiset

Edes työväenpuolueen äänestäjät eivät halua johtajaansa pääministeriksi – konservatiiveilla roima gallupjohto

Britannian pääministerin Theresa Mayn johtaman konservatiivipuolueen kannatus on nyt 48 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työväenpuolueen puheenjohtajaan Jeremy Corbynyyn eivät tunnu luottavan edes puolueen kannattajat.

YouGov/Timesin mielipidemittauksen mukaan vain 32 prosenttia työväenpuoluetta vuonna 2015 äänestäneistä pitää Corbynia parempana pääministeriksi kuin konservatiivien Theresa Mayta.

Theresa Mayta pitää kokonaisuudessaan parhaana henkilönä pääministeriksi 54 prosenttia briteistä. Jeremy Corbynia toivoo pääministeriksi vain 15 prosenttia kansalaisista.

Britannian parlamentti vahvisti keskiviikkona, että Mayn ehdottamat ennenaikaiset parlamenttivaalit järjestetään 8. kesäkuuta. May hakee vaaleilla selkänojaa itselleen Brexit-neuvotteluihin eli neuvotteluihin Ison-Britannian eroamiseksi Euroopan unionista.

Edelliset parlamenttivaalit järjestettiin toukokuussa 2015. Tuolloin David Cameronin johtama konservatiivipuolue voitti yllättäen vaaleissa 36,9 prosentin kannatuksella ja saamalla parlamenttiin 330 paikkaa 650-paikkaiseen parlamenttiin.

Nyt konservatiivipuolueen kannatus korkeimmillaan yhdeksään vuoteen 48 prosentissa. Työväenpuolueen kannatus on sen sijaan vajonnut 24 prosenttiin. Liberaalipuolue on kyennyt nostamaan kannatustaan 12 prosenttiin. Itsenäisyyspuolue Ukipia kannattaa enää seitsemän prosenttia briteistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)