Verkkouutiset

Venäläismedia väittää ihmeaseen tuhoavan vaikka laivaston, USA kuittaa propagandaksi

Venäjän mukaan merellä saavutettiin 2014 "uskomaton läpimurto" elektronisessa sodankäynnissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtiollisen Rossija 1 -tv-kanavan Vesti-ohjelmassa väitettiin, että maan asevoimat on kehittänyt teknologian, joka pystyy neutralisoimaan vastustajan lentokoneet, laivat ja ohjukset 5 000 kilometrin säteellä.

Venäjän väitetään menestyksekkäästi testanneen tekniikkaa amerikkalaisten USS Donald Cookia vastaan Mustallamerellä huhtikuussa 2014.

Faktoja tarkistavan Polygraph-saitin mukaan näyttöjä ei kuitenkaan ole eivätkä mediaraportit perustu tosiasioihin.

USA:n puolustusministeriön mukaan USS Donald Cookin tapauksessa venäläishävittäjä häiritsi alusta 90 minuutin ajan. Hävittäjästä otetuissa kuvissa ei näy mitään ulkoisia aseita tai säiliöitä, joissa kyseisessä teoreettisessa häirintätoimessa tarvittavaa elektroniikkaa olisi voinut olla.

Vestin mukaan Venäjän asiantuntijat saavuttivat ”uskomattoman läpimurron” elektronisessa sodankäynnissä Khibiny-järjestelmällään. Sen sanotaan käyttävän ”voimakkaita sähköaaltoja laivan järjestelmien deaktivointiin”.

USA:n laivaston mukaan USS Donald Cookille ei aiheutettu mitään vahinkoa ja laiva jatkoi matkaansa normaalisti välikohtauksen jälkeen.

American Foreign Policy Councilin Stephen Blankin mukaan tarina ”ihmeaseesta” on ”standardi Venäjän propagandatemppu”, jossa virheellisillä artikkeleilla pyritään tekemään vaikutus yleisöön väitetyllä Venäjän sotilaallis-teknologisella mahdilla ja ylivoimalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)