Verkkouutiset

Donald Trump ponnahti presidenttiehdokkaiden kärkijoukkoon

Liikemies Donald Trump ampaisi republikaanien presidenttiehdokkaiden kärkijoukkoon CNN:n tuoreessa gallupissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CNN:n tänään julkaiseman mielipidemittauksen mukaan Floridan entinen kuvernööri Jeb Bush on edelleen suosituin ehdokas republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Hänen kannoilleen on kuitenkin kirinyt Diili-reality-ohjelmasta tuttu liikemies Donald Trump.

Bushia kannattaa republikaanien presidenttiehdokkaaksi 19 prosenttia vastanneista. Kannatus on noussut kuusi prosenttiyksikköä toukokuusta.

Trumpia kannattaa 12 prosenttia. Ennen Trumpin ilmoittautumista presidenttikilpaan hänen kannatuksensa oli vain kolme prosenttia toukokuussa.

Trump on ollut viime päivinä julkisuudessa kutsuttuaan Meksikosta tulevia maahanmuuttajia raiskaajiksi, jotka tuovat mukanaan huumeita ja rikollisuutta. Televisioyhtiöt irtisanoutuivat yhteistyöstä Trumpin kanssa lausunnon vuoksi, eikä Trumpia nähdä enää Diili-ohjelmassa.

Bushin ja Trumpin takana republikaanien presidenttiehdokkuudesta kilpailevat Arkansasin kuvernööri Mike Huckabee, jonka kannatus on kahdeksan prosentista, sekä neurokirurgi Ben Carson ja Kentuckyn senaattori Rand Paul, joista kummankin kannatus on seitsemän prosenttia.

Demokraattien puolella kärkitilaa pitää edelleen kirkkaasti entinen ulkoministeri Hillary Clinton, jota kannattaa 57 prosenttia. Toisena on varapresidentti Joe Biden 16 prosentilla.

Presidentinvaalissa Clinton voittaisi Bushin prosentein 54–41 ja Trumpin vielä selkeämmin prosentein 59–34.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään marraskuussa 2016.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)