Verkkouutiset

Hillary Clintonin kampanjapäällikkö syyttää Venäjää Donald Trumpin avittamisesta

Demokraattien vuotaneista sähköposteista syytetään venäläishakkereita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin kampanjapäällikkö syyttää venäläisiä hakkereita demokraattien sisäisten sähköpostien urkkimisesta. Asiasta kertoo CNN.

Verkkouutiset kertoi eilen Wikileaks-sivuston uusimmasta julkaisusta, joka sisälsi kymmeniä tuhansia demokraattipuolueen keskeisten toimihenkilöiden lähettämiä sähköposteja ja muita dokumentteja. Viesteissä muun muassa kritisoitiin Clintonin vastaehdokasta Bernie Sandersia, mikä on suututtanut Sandersin tukijat vain muutama päivä ennen puoluekokousta.

Kampanjapäällikkö Robby Mookin mukaan venäläiset hakkerit auttavat kiusallisella vuodolla Donald Trumpia voittamaan presidentinvaalit marraskuussa.

– En usko, että nämä sähköpostit julkaistiin sattumalta juuri ennen puoluekokoustamme. Mielestäni se on häiritsevää, hän totesi CNN:lle sunnuntaina.

CNN:n jutussa kerrotaan, että hakkerit varastivat Donald Trumpia koskeneen arvion demokraattipuolueen palvelimilta kesäkuun puolessavälissä. Kaksi erillistä venäläistä kyberaktivistiryhmää tunnistettiin puolueen verkosta.

Mook haluaa kiinnittää huomiota Trumpin Nato-kantaan ja erityisesti siihen, ettei Yhdysvaltojen tulisi välttämättä puolustaa niitä kumppaneita, jotka eivät ole yhtä suurella panoksella mukana puolustusliitossa. Tämä on nähty kädenojennuksena Venäjälle.

– Kun nämä summaa yhteen, tulee kokonaisuudesta todella häiritsevä. Äänestäjien täytyy ymmärtää tämä, Mook totesi.

Donald Trump Jr. vastasi isäänsä koskeviin kommentteihin.

– Mookin väitteet osoittavat heidän moraalinsa suunnan. He sanovat mitä tahansa, jotta voittaisivat. Kerta kerran jälkeen, valhe toisensa perään. Se on kuvottavaa, hän totesi CNN:lle.

Donald Trump Jr:n mukaan Mookin ”sietäisi hävetä.”

– Nämä valheet ja tyhjänpuhumiset poliittisen pääoman kasvattamiseksi ovat moraalittomia. Jos republikaani toimisi näin, he vaatisivat häntä sähkötuoliin, hän totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)