CIA käynnisti jahdin, etsittynä Wikileaksille vuotanut petturi

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ja liittovaltion poliisi FBI ovat käynnistäneet etsinnän Wikileaks-vuotajan löytämiseksi, kertoo CBS.

  • LKS 20170414 MNN015; CIA Director Mike Pompeo speaks during a discussion on national security at The Center for Strategic and International Studies (CSIS) on April 13, 2017 in Washington, DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan

    Mike Pompeo.

    ()

Kyse on yhdestä CIA:n historian pahimmista tietovuodoista. Wikileaks paljasti maaliskuussa lukuisia CIA:n erittäin salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja. Paljastetut asiakirjat muun muassa kuvailivat keinoja, joilla CIA on päässyt älypuhelinten, älytelevisioiden ja tietokonejärjestelmien sisään.

Isoa osaa paljastetusta materiaalista säilytettiin korkean turvallisuuden osastoilla CIA:ssa. CBS:n lähteiden mukaan kuitenkin sadoilla ihmisillä on ollut pääsy tietoihin. Näitä ihmisiä CIA ja FBI nyt seulovat.

CIA:n johtaja Mike Pompeo kuvaili viime viikolla Wikileaksia "ei-valtiolliseksi, vihamieliseksi tiedustelupalveluksi, jota usein käyttävät hyväksi valtiolliset toimijat kuten Venäjä".

Wikileaks itse kertoi, että vuoto oli tullut CIA:n entisiltä työntekijöiltä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.