Verkkouutiset

7-vuotiaan kirje lelujätille kiertää maailmaa

Tanskalainen leluvalmistaja Lego sai kuulla kunniansa 7-vuotiaan tytön kirjeessä. Aikuisten kielellä sanottuna tyttö oli suuttunut Legojen stereotyyppisistä hahmoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Charlotte Benjamin meni vanhempiensa kanssa lelukauppaan ostamaan Legoja. Hän suuttui siitä, että Legojen rakennussarjoissa oli vain harvakseltaan tyttöjä. Ne tytöt, jotka hän löysi, joko istuivat kotona, kävivät kaupassa tai makasivat rannalla.

Chralotten mielestä Lego-hahmojen pojat saivat sen sijaan käydä töissä, seikkailla, pelastaa ihmisiä ja jopa uida haikalojen kanssa.

Nämä havaintonsa Charlotte kirjasi kirjeeseen, jonka hänen äitinsä lähetti Sociological Images -sivustolle. Sociological Images puolestaan julkaisi kirjeen Twitterin kautta, Huffington Post kertoo verkkosivuillaan. Sen jälkeen kirjeen sanoma on kiertänyt pitkin maailmaa.

Legoa on viime aikoina arvosteltu sukupuolisista stereotypioista rakennussarjoissaan. Charlotte Benjaminin kirje on tästä tuorein osoitus. Lego ei ole toistaiseksi vastannut Charlotten esittämään arvosteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)