Verkkouutiset

Raul Castron tytär teki Kuuban parlamentissa jotain ennenkuulumatonta: Äänesti ”ei”

"Tämä on ensimmäinen kerta, ei mitään epäilystä."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuubalainen kansanedustaja Mariela Castro on tehnyt historiaa maansa parlamentissa: hän äänesti lakiehdotusta vastaan. Tätä ennen yksikään kuubalaisparlamentaarikko ei ole vastustanut yhtään lakiesitystä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, ei mitään epäilystä, sanoo historioitsija Carlos Alzugaray brittiläisessä Guardian-lehdessä.

Mariela Castro on Kuuban presidentin Raúl Castron tytär. Raúl Castro taas on Kuuban pitkäaikaisen presidentin Fidel Castron veli.

Mariela Castro vastusti lakiesitystä, jolla haluttiin vähentää rotu- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintää. Castron mielestä esitys ei mennyt tarpeeksi pitkälle, koska siinä ei mainittu HIV-positiivisia eikä transsukupuolisia ihmisiä.

Laista äänestettiin jo viime joulukuussa, mutta äänestystulos tuli julkisuuteen vasta tänä kesänä. Mariela Castro on Kuuban tunnetuimpia tasa-arvoaktivisteja.

Kuuban parlamentissa on 612 jäsentä. Se kokoontuu muodollisesti kahdesti vuodessa ja hyväksyy yksimielisesti lakiesitykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)