Verkkouutiset

David Cameron: Turkin EU-jäsenyys tällä vauhdilla vuonna 3000

Britannian pääministeri David Cameron katsoo, ettei Turkin mahdollinen EU-jäsenyys toteudu vuosikymmeniin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian Brexit-kansanäänestyksen alla esiin on vedetty myös Turkin mahdollinen EU-jäsenyys. EU.sta lähtöä kannattavat ovat muun muassa väittäneet, ettei Britannia voi estää Turkin EU-jäsenyyttä, jos se niin haluaa.

Britannian eroa EU:sta kannattavat ovat myös todenneet, että Turkin EU-jäsenyys toteutuu hyvin todennäköisesti seuraavan kahdeksan vuoden sisällä.

David Cameron sanoi ITV-kanavalla haluavansa tehdä hyvin selväksi, että Britannialla on veto-oikeus jonkin maan liittymisestä Euroopan unioniin.

– Turkin jäsenyys ei ole lähelläkään. Nykyisellä etenemisvauhdilla se kestää vuosikymmeniä, sananmukaisesti vuosikymmeniä, ennen kuin se on edes näköpiirissä. Ja siinäkin tapauksessa meillä on mahdollisuus sanoa ei, Cameron totesi.

– Jokaisella EU-maalla on veto-oikeus jonkin maan liittymiseen unionin jäseneksi ja en fakta, hän sanoi.

– Turkki haki jäsenyyttä vuonna 1987. Tällä vauhdilla jäsenyys toteutuu vuonna 3000.

– He (Brexitin kannattajat) sanovat, että pitää äänestää EU:sta lähtemisen puolesta, koska emme voi estää Turkin jäsenyyttä. Se ei ole totta, Cameron sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)