Verkkouutiset

”Terrori-isku erittäin todennäköinen” – Britannia nosti valmiustilaa

Britannian viranomaiset pitävät Lähi-idästä palaavien terroristien tekemän iskun uhkaa suurena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Varoituksen perusteella brittiviranomaiset pitävät iskua ”erittäin todennäköisenä”, London Evening Standard raportoi.

Terrori-iskua Britannian maaperällä pidettiin aiemman uhka-arvion perusteella vain ”hyvin mahdollisena”.

Britannian sisäministerin Theresa Mayn mukaan välitöntä iskun uhkaa ei kuitenkaan tiedustelutietojen perusteella vielä ole.

”Uhkatason nostaminen liittyy viimeaikaisiin tapahtumiin Syyriassa ja Irakissa. Terroristiryhmät suunnittelevat siellä iskuja Länsimaihin”, May totesi.

Mayn mukaan Irakin ja Syyrian jihadistit kaavailevat käyttävänsä iskuissa Britanniasta ja muualta Euroopasta Lähi-idän konfliktialueille matkanneita radikaaleja.

Poliisikomentaja Sir Bernard Hogan-Howe varoitti hiljattain, että yksin Lontooseen on palannut liki 200 taistelijaa Syyriasta ja Irakista. Hän ehdotti, että epäillyiltä jihadisteilta vietäisiin passit ja oikeus palata Britanniaan.

Britannian ulkoministeriön arvioiden mukaan Syyriassa ja Irakissa vaikuttavien IS-jihadistien joukoissa on peräti 800 brittiä. Monien mukaan tämäkin arvio on kuitenkin alakanttiin.

IS-järjestön riveissä taistelee lisäksi satoja eurooppalaisia taistelijoita muun muassa Saksasta, Ranskasta ja Hollannista.

Monissa Euroopan maissa on virinnyt keskustelua siitä, pitäisikö Lähi-idästä palaavilta epäillyiltä jihadisteilta riistää kansalaisuus.

Esimerkiksi Norjassa hallitus tutkii, voitaisiinko maassa säätää laki, jonka nojalla kansalaisuuden poistaminen olisi mahdollista tällaisissa tapauksissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)