Verkkouutiset

Tynnyripommeja helikopterista – Syyria käytti kloorikaasua siviilejä vastaan

Syyrian hallituksen joukot ovat kolmasti käyttäneet kiellettyjä taistelukaasuja iskuissaan maan siviiliväestöä kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannia ja Ranska vaativat YK:n turvallisuusneuvostossa pakotteita Syyriaa vastaan kemiallisten aseiden käytön johdosta.

Kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että Syyrian hallituksen joukot ovat käyttäneet ainakin kolmeen otteeseen kloorikaasua.

YK syytti viime viikolla Syyrian joukkoja kolmannesta kloorikaasuiskusta siviiliväestöä kohtaan Syyriassa.

Syyrian ja sen liittolaisten joukkojen hyökkäystä vastaan taistelevat kapinalliset Aleppon kaupungissa kertoivat syyskuussa, että Syyrian käyttämät kloorikaasupommit ovat aiheuttaneet lukuisille ihmisille tukehtumisoireita ja ainakin yhden ihmisen kuoleman.

Syyrian hallituksen joukot pudottivat kapinallisten mukaan Aleppossa klooria sisältäviä tynnyripommeja helikopterista käsin Aleppon asutusalueille.

YK:n alainen kemiallisten aseiden kieltoa valvova järjestö on raportoinut Syyrian käyttäneen kloorikaasua kolmannen kerran.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä käsitellä raporttia kemiallisten aseiden käytöstä torstaina. Venäjä on todennut, että se tutkii edelleen YK:n havaintoja.

Venäjä taistelee Syyriassa hallituksen joukkojen rinnalla kapinallisia vastaan. Syyrian hallituksen joukkojen tukena ovat myös Iranin vallankumouskaarti sekä libanonilainen islamistinen Hizbollah-järjestö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)