Verkkouutiset

Britit maksaisivat EU-oikeuksiensa säilymisestä Brexitin jälkeen enemmän kuin he maksavat nyt

Britannian ero EU:sta astuu voimaan maaliskuun lopussa vuonna 2019.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

LSE:n tekemän kyselyn mukaan 60 prosenttia briteistä haluaa Brexitin jälkeenkin säilyttää EU-kansalaisuutensa, eli toisin sanoen oikeutensa asua, työskennellä, opiskella ja matkustaa EU:ssa totuttuun tapaan. He ovat myös valmiita maksamaan kalliistikin siitä.

Tuloksista kertoo The Guardian -lehti. Sen mukaan kannatus on erityisen suurta 18–24 -vuotiaiden keskuudessa, joista 85 prosenttia toivoi oikeuksien säilyvän.

LSE:n professorin mukaan tutkimuksesta näkyi selvästi, että erityisesti nuoret ovat todella tyytymättömiä kehityskulkuun, jonka mukaisesti he menettäisivät EU-kansalaisuutensa. EU-kansalaisuudesta luopuminen heijastuu professorin mukaan suoraan nuorten tulevaisuudensuunnitelmiin.

Kun vastaajilta kysyttiin, paljonko he olisivat valmiita maksamaan säilyttääkseen EU-kansalaisuutensa Iso-Britannian kansalaisuuden ohella, nousi keskimääräinen summa yli 400 punnan. Se on noin 455 euroa.

– Hieman paradoksaalisesti kyselyyn vastanneet olisivat valmiita maksamaan enemmän oikeuksiensa säilyttämisestä kuin mitä he tällä hetkellä maksavat, professori Michael Bruter toteaa haastattelussa.

Tutkimuksen tulos on siinäkin mielessä paradoksaalinen, että unioniin kuulumisen kallis hintalappu oli yksi eroa kannattaneiden pääargumenteista.

Guardian arvioi tuloksien tuovan painetta pääministeri Theresa Maylle, joka on ajamassa Britannian niin sanottua ”kovaa Brexitiä” läpi. Kaksi vuotta kestävät eroneuvottelut aloitettiin kesäkuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)