Verkkouutiset

Viharikosten määrä Britanniassa kasvaa, 500 tapausta Brexitin jälkeen

Rasistisia tapauksia on kansanäänestyksen jälkeen ollut Britanniassa jo 500.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rasististen tapausten ja viharikosten määrä on Britanniassa kasvanut huimasti EU-jäsenyyttä koskeneen kansanäänestyksen jälkeen. Independentin mukaan rasistisia tapauksia on kansanäänestyksen jälkeen ollut Britanniassa jo 500.

Tapauksia on kartoittanut kolme rasisminvastaista sivustoa, PostRefRacism, Worrying Signs ja iStreetWatch. Sivustojen mukaan rasistiset tapaukset ovat pitäneet sisällään muun muassa hyökkäyksiä, tuhopolttoja, koiran ulosteen heittämistä oviin ja sisään postiluukuista, hakaristimerkkien levittämistä kaupunkeihin sekä pikkulasten ja näiden äitien rasistista nimittelyä ja uhkailua.

Lisäksi kaupungeilla on kierrellyt jengejä vaatimassa ohikulkijoita todistamaan osaavansa englantia. Glasgowssa mies repi muslimitytöltä hijabin päästä, nimitteli tätä ja totesi, että tytön ”olisi parempi alkaa totella valkoista miestä”. Lontoossa joukko ihmisiä oli verrannut Britanniaa natsi-Saksaan ja huutanut: ”Ensin ajamme puolalaiset ulos, sitten homot”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)