Verkkouutiset

Brexitin puolesta äänestäneitä kiusataan – ”ihmisistä tuli todella aggressiivisia”

Britannian euroeron puolesta äänestäneitä brittejä arvostellaan ankarasti sosiaalisessa mediassa, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 52 prosenttia briteistä äänesti EU-eron puolesta. Monet ovat saaneet osakseen kovaa kritiikkiä Internetissä niiltä, jotka kannattivat Britannian EU:ssa pysymistä.

Erityisesti nuoria Brexitin puolesta äänestäneitä on heidän mukaansa haukuttu rasisteiksi ja muukalaisvihamielisiksi. Britannian EU-eron puolesta äänestänyt 19-vuotias Thomas Proudfoot kertoo tulleensa kutsutuksi rasistiksi useaan otteeseen.

– Eniten solvauksia olen saanut niskaani Twitterissä. Ihmisistä tuli todella aggressiivisia minua kohtaan, kun tviittasin, kuinka iloinen olin äänestystuloksesta. Joihinkin tviitteihin vastattuani vain lopetin vastaamisen, sillä se aiheutti vain lisää argumentteja, Thomas kertoo.

Thomas kannattaa tiukempaa kontrollia maahanmuuton suhteen, mutta kertoo olevansa surullinen Britanniassa viime aikoina lisääntyneestä rasismista. Hän uskoo, että Britanniassa äänestyksen jälkeen raportoitujen rasististen hyökkäysten takana olevat ihmiset ovat Britannian itsenäisyyspuolue UKIP:n äärikannattajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)