Verkkouutiset

Brexitin seuraus: Yli 100 EU-pelaajaa joutuu jättämään Valioliigan

Jos Britannia lähtee EU:sta huippujalkapalloilijat N'Golo Kante ja Dimitri Payet eivät voi enää pelata saarivaltiossa – paitsi jos britit muuttavat työlakejaan pelaajapaon uhatessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos Britannia eroaa EU:sta, saarivaltion jalkapallo kokee kovan myllerryksen. Esimerkiksi Englannin Valioliigan pelaajista yli sata joutuu jättämään liigan. Syynä on se, että jos Britannia jättää EU:n, he menettävät työ- eli pelilupansa.

– EU:sta eroaminen merkitsisi jalkapallolle paljon enemmän kuin ihmiset luulevat. Jopa puolet Valioliigan pelaajista tarvitsee työluvat, sanoo jalkapalloagentti Rachel Anderson BBC:llä.

Tällä hetkellä EU-maiden pelaajat saavat vapaasti pelata Britanniassa. EU:n ulkopuolelta tulevien pelaajien täytyy täyttää Britannian ulkoministeriön ja jalkapalloseurojen asettamat ehdot. Ennen tätä kautta EU:n ulkopuolisen pelaajan on muun muassa täytynyt osallistua merkittävään määrään kotimaansa maajoukkueen pelejä.

BBC:n laskelmien Englannin ja Skotlannin kahdessa korkeimmassa sarjassa on 332 EU-maiden pelaajaa, jotka eivät täytä kriteerejä silloin, jos Britannia eroaa EU:sta.

Englannin pääsarjan joukkueista Aston Villa, Newcastle ja Watford menettäisivät kukin 11 pelaajaa. Huippupelaajista muun muassa Leicesterin N’Golo Kante ja West Hamin Dimitri Payet joutuisivat jättämään saarivaltion pelit. Molemmat ovat ranskalaisia.

Valioliigan puheenjohtaja Richard Scudamore vastustaa Britannian EU-eroa eli Brexitiä.

Brexitin kannattajat taas eivät usko, että ero EU:sta vaikuttaisi jalkapalloon niin paljon kuin ”pelonlietsojat” väittävät. Heidän mukaansa Britannia voi alentaa muualta maailmasta tulevien pelaajien maahantulovaatimuksia. Lisäksi EU-pelaajien poistuminen liigasta avaisi mahdollisuuksia brittipelaajille.

He uskovat myös, että Britannia voi muuttaa omia työlakejaan sillä tavoin, että huippupelaajat voivat jatkossakin edustaa brittijoukkueita.

– Kaikki riippuu siitä, miten Brexit toteutettaisiin, ja sitä on mahdotonta ennustaa, sanoo jalkapalloagentti Simon Bayliff.

Britannia äänestää EU-jäsenyydestä 23. kesäkuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)