Verkkouutiset

CIA:n johtaja äänesti kommunisteja

John Brennan kauhistui aikanaan valheenpaljastajatestin kysymystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

John Brennan joutui tavanomaisiin perinpohjaisiin kuulemisiin pyrkiessään 1980-luvulla CIA:aan. Nyt 61-vuotias CIA:n ykkösmies Brennan kertoi tiedustelualan paneelikeskustelussa, että hän joutui tuolloin myös valheenpaljastajaan.

Tuolloin oli kylmä sota ja CIA:n standardikysymyksiin kuului Oletko koskaan työskennellyt ryhmän puolesta joka toimii USA:n syrjäyttämiseksi?.

Brennanin mukaan hän kauhistui. Hän oli edellisissä vaaleissa äänestänyt kommunistisen puolueen ehdokasta.

”Olin niin lähellä päästä CIA:an ja sanoin itselleni ’O.K., tässä on valinta, John. Voit kiistää ja kone luultavasti menee sekaisin, tai voit myöntää ja katsoa mitä tapahtuu'”, John Brennan sanoi.

”Sanoin etten ole demokraatti enkä republikaani, mutta se oli yliopistossa minun tapani tuoda esiin tyytymättömyyteni järjestelmään ja muutoksen tarpeeseen. Sanoin etten ole kommunistisen puolueen jäsen, ja valheenpaljastajaa hoitanut henkilö katsoi minua ja sanoi ’O.K.’. Kun lopetin ja lähdin, sanoin itselleni että olen pulassa”, hän muisteli.

Brennan kuitenkin läpäisi. Hänen mukaansa laitos tuolloinkin tunnisti ”vapauden tärkeyden, vaikka vielä oli paljon edessä homojen ja vähemmistöjen hyväksymisessä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)