Verkkouutiset

Nato-kenraali: Tästä tiedämme Venäjän johtavan Ukrainan naamiomiehiä

Naton Euroopan-joukkojen komentajan mukaan Itä-Ukrainassa aseelliset joukot eivät vain yhtäkkiä ilmestyneet esiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton komentaja kenraali Philip Breedlove on julkaissut Naton sivuilla kirjoituksen ”Keitä ovat miehet naamioiden takana?”.

Hänen mukaansa olisi yksinkertaisesti väärin tehdä johtopäätös, että itäisessä Ukrainassa aseistautuneet miehet äkkiä nousivat kansan parista ja alkoivat järjestelmällisesti vallata hallituksen rakennuksia.

”Itä-Ukrainassa tapahtuu hyvin suunniteltu ja järjestetty sotilasoperaatio ja me arvioimme, että sitä suoritetaan Venäjän suunnasta”, kenraali toteaa.

Hän listaa huomioita. ”Aktivisteista” näkyy sotilaskoulutus, heillä on armeijan kalustoa ja he työskentelevät yhdessä tavalla, joka on ominaista pitkäaikaisille yksiköille. Aseita käsitellään kurinalaisesti ja ammatillisesti, kivääreitä pidetään piippu alaspäin ja sormet poissa liipasimilta.

Kenraalin mukaan kyynelkaasun ja kranaattien koordinoitu käyttö kertoo koulutuksesta, joka ylittää äsken muodostetun joukon tason. Tarkastuspisteillä miehet ovat varuillaan, keskittyneitä ja johtajansa kontrollissa. Rakennuksiin isketään koordinoidusti ja alueen turvaaminen tiesuluilla on samaa kuin nähtiin Krimillä.

Kenraali Breedlove huomauttaa, että miesten kantamat aseet ja kalusto ovat pääasiassa Venäjän armeijan tavaraa.

Hänen mukaansa yksittäiset kohdat eivät vielä riittäisi johtopäätökseen, mutta yhdessä ne kertovat, että ”tarina on selvä”.

Nato-komentaja toteaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin aiemmin kiistäneen mutta torstaina myöntäneen, että Venäjän joukot olivat Krimillä. Putin sanoi samalla myös, että puheet Venäjän joukoista Itä-Ukrainassa ovat roskaa.

”Toivon teidän pitävän tämän mielessä kun ajattelette, tänään, kysymystä ’keitä ovat miehet Itä-Ukrainassa naamioiden takana'”, kenraali kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)