Naton komentaja varoittaa: Katsokaa mitä Putin tekee

Naton Eurooppa-joukkojen Phil Breedloven mukaan Venäjän teot puhuvat.

  • Kenraali Phil Breedlove.

    ()

"Monet ihmiset kysyvät minulta 'mitä Putin ajattelee' tai 'mitä luulette että hän ajattelee'. En ole varma mitä hän ajattelee, mutta voin katsoa mitä hän tekee ja vetää siitä johtopäätöksen mitä meidän pitäisi omalla puolellamme ajatella".

Näin sanoo Naton Euroopan joukkojen komentaja Phil Breedlove USA:n puolustusministeriön nettisivujen jutussa.

Hän sanoo USA:n "halanneen karhua" kahden vuosikymmenen ajan, mutta sen on muututtava. Venäjästä pyrittiin saamaan kumppani, mutta viime viikolla julki tulleen dokumentin mukaan Vladimir Putin katsoo USA:n ja Naton olevan uhkia.

Breedlove muistuttaa vuonna 2008 alkaneista Georgiasta, Nagorno-Karabahista, Krimistä, Ukrainan Donbassista ja nyt Syyriasta.

"Me näemme maan jota moni kutsuu revansistiseksi Venäjäksi joka on palauttanut voiman pöydälle kansalliseksi voimavaraksi täyttämään heidän pyrkimyksiään", kenraali toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.