Verkkouutiset

Korkea mafiapomo pidätettiin Sisiliassa

Italian poliisi on onnistunut pidättämään Santapaola-Ercolanon mafiaperheeseen kuuluvan pomon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisin ja mafianvastaisten viranomaisten haaviin jäi Andrea Nizza, 30, joka on pakoillut poliisia vuodesta 2014. Nizza oli Italian sadan etsityimmän rikollisen listalla.

Nizza toimi Catanian kaupungissa vaikuttavan Santapaola-Ercolanon mafiaperheen kansainvälisenä huumekauppiaana ja sen eräänlaisena sotilaallisena johtajana. Hänen huumekauppaverkostonsa ulottui myös Albaniaan ja Kreikkaan.

Poliisi pidätti hänet ja hänen seurassaan olleet kaksi miestä kadulla Cataniassa sunnuntaina.

Catanian pääsyyttäjän mukaan kyseessä oli kova isku järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

– Pidätys oli suuri voitto laillisuudelle ja kova isku järjestäytyneelle rikollisuudelle. Karabinieerien ja mafianvastaisen viraston DDA:n ammattitaitoinen tiedustelu mahdollisti Itä-Sisilian vaarallisimman rikollisen pidättämisen, hän sanoi sanomalehti La Sicilian mukaan.

Catanian Santapaola-Ercolanon Cosa Nostraan kuuluva mafiaperhe täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Sen korkein johtaja on lukuisia elinkautisia rangaistuksia istuva Benedetto Santapaola. Hän oli muun muassa Cosa Nostran toimintaa ohjaavaan komission jäsen ja vastuussa useiden poliisien, poliitikkojen, toimittajien, tuomareiden sekä kymmenien muiden ihmisten murhista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)