Verkkouutiset

Boris Johnsonin kotikylä uhraa lampaita kuuman Turkin-vierailun kunniaksi

Britannian ulkoministeri Boris Johnson on ensimmäisellä virallisella vierailullaan isän puoleisen sukunsa kotimaassa Turkissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Boris Johnson itse korosti saapuessaan valtiovierailulle Turkkiin, että maa on Britannian keskeinen kumppani.

Turkkilaiset mediat ovat muistaneet jutuissaan korostaa, että Johnsonin isänpuoleisen suvun juuret ovat Turkissa.

Johnsonin iso-isoisä Ali Kemal oli yksi Osmanien valtakunnan viimeisistä sisäministereistä. Hänet murhattiin Turkin sisällissodan aikana.

Johnsonin suvun kotikylässä Kalfatissa on oltu innostuneita Johnsonin vierailusta. The Middle East Eyen mukaan Kemalin suvun kotiseudulla ollaan valmiita antamaan anteeksi Johnsonille tämän ulkomaalaisuus ja turkkilaisvastaiset lausunnot.

– Uhraamme monia lampaita Borisin kunniaksi, kyläpäällikkö Adem Karaagac kertoi.

Jos Johnson tulisi Kalafatiin vierailulle, hän saisi Karaagacin mukaan ”täyden punaisen maton kohtelun”. Häneen viitataan kotikylässä ”meidän Boriksena”.

Johnson varoitti aiemmin tänä vuonna osana Brexit-kampanjaa, että pysymällä Euroopan unionin jäsenenä Britanniaan virtaisi miljoonia turkkilaisia. Toukokuussa hän julkaisi lehdessä pilkkarunon Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanista.

Erdoğanin on määrä ottaa vastaan Johnson tämän valtiovierailulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)