Verkkouutiset

Boris Johnson: Britannia puolustaa Pohjoismaita Venäjän hyökkäykseltä

Britannian ulkoministerin Boris Johnsonin mukaan Britannia suojelee Pohjoismaita ja Baltian maita Venäjän hyökkäyksiltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Monimutkaistuvassa maailmassa Britannia pysyy rauhoittavana tekijänä ystävilleen, erityisesti niille, jotka kohtaavat jatkuvan Venäjän vihamielisyyden pohjoisessa Euroopassa ja Baltian alueella, Boris Johnson sanoi ennen Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministereiden tapaamista Lontoossa.

Suomea kokouksessa edusti ulkoministeri Timo Soini. Lisäksi edustettuina olivat Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Ruotsi, Norja ja Islanti.

Johnson lisäsi, että Britannia jatkaa pohjoisen Euroopan yhteisten etujen puolustamista myös maan EU-eron eli Brexitin jälkeen.

Johnson huomautti, että osoituksena Britannian sitoutumisesta Itämeren alueen maiden puolustukselle, Britannia on lähettänyt Viroon sotilaita Venäjän aiheuttaman uhan patoamiseksi.

Venäjän provokaatioita odotetaan

Tanskan ulkoministeri Anders Samuelsen totesi, että Britannian, pohjoisen Euroopan ja Baltian maiden ulko- ja turvallisuuspolitiikan yhteistyöstä keskustellaan yksityiskohtaisemmin myöhemmässä vaiheessa.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerikokouksessa keskusteltiin Pohjois-Korean, Syyrian sekä Ukrainan tilanteesta sekä Venäjän uhasta.

Venäjän 100 000 sotilasta kattavat poikkeuksellisen suuret Zapad-sotilasharjoitukset alkavat 14. syyskuuta. Viime vuonna vastaavien harjoitusten aikaan Venäjä harjoitteli ydiniskun suorittamista Puolaa vastaan.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics sanoi sunnuntaina, että Zapad-harjoituksen tarkoitus on olla luonteeltaa hyökkäävä, ja että sen tarkoitus on testata Naton kyberpuolustusta.

Rinkevicsin mukaan odotettavissa on Venäjän provokaatioita.

Ruotsin Aurora 17 -harjoitukset alkavat 11. syyskuuta. Kyseessä on suurin Ruotsissa järjestettävä sotaharjoitus 20 vuoteen. Auroraan osallistuu myös Suomen puolustusvoimat sekä joukkoja Tanskasta, Virosta, Ranskasta, Liettuasta, Norjasta ja Yhdysvalloista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)