Verkkouutiset

Liki 12 000 terroristijärjestön sieppaamaa naista ja lasta pelastettiin

Ääri-islamistinen terrorijärjestö Boko Haram on vuosien aikana siepannut tuhansia naisia ja lapsia Nigeriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nigerian armeija ilmoitti keskiviikkona, että 11 595 siviiliä, joita ääri-islamistinen terrorijärjestö Boko Haram piti vankeinaan, on pelastettu, kertoo Nigeriassa ilmestyvä Vanguard-lehti.

Pelastetut ovat Boko Haramin Nigeriassa sieppaamia naisia ja lapsia. Armeijan mukaan pelastusoperaatiot on toteutettu viimeisen kuuden viikon aikana. Pelastukset toteutettiin useana eri armeijan operaationa.

Pelastetut ihmiset on sijoitettu väliaikaisille leireille. Nigerian armeijan mukaan Kamerunin viranomaiset ovat auttaneet pelastusoperaatioissa.

Boko Haram on luokiteltu maailman vaarallisimmaksi terroristijärjestöksi. Se on ääri-islamistinen, noin kymmenen vuotta sitten perustettu terroristijärjestö, joka pyrkii saamaan voimaan sharialain ja itsenäisen islamilaisen valtion Nigerian pohjoisosiin. Järjestö on tunnettu etenkin länsimaiden koulutuksen, kulttuurin ja tieteen vastustamisesta sekä naisten ja lasten sieppauksista. Järjestö on muun muassa käyttänyt pieniä lapsia itsemurhapommittajina ja teloittanut lukuisia kristittyjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)